Wołowina w sosie Bulgogi

Koreański grill nie ma sobie równych, a bulgogi to jego obowiązkowa pozycja. W naszej niebieskiej paście bulgogi zamknęliśmy wszystkie potrzebne składniki do tego wspaniałego dania. Wystarczy wymieszać z nią mięso, podsmażyć i gotowe.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 74

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

1 łyżka Białego sezamu House of Asia

1 saszetka Pasty Bulgogi średnio-ostrej House of Asia / 2 łyżki Marynaty do mięsa wołowego Bulgogi BBQ O’FOOD

200 g wołowiny (np. polędwicy lub antrykotu) / 200 g mięsa z piersi kurczaka

1 cebula pokrojona w piórka

1 marchewka pokrojona w cienkie paski

3 łyżki oleju

50 ml wody

1 łyżka pokrojonego szczypioru

Sposób przygotowania

1.       W misce wymieszaj pół saszetki/ jedną łyżkę bulgogi z wodą, następnie przełóż do niej mięso pokrojone w cienkie paski.

2.       Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 3-4 minuty, dodaj cebulę, marchewkę, smaż kolejne 2 minuty, pod koniec dodaj pozostałą pastę/marynatę bulgogi i całość dokładnie wymieszaj.

3.       Gotowe danie posyp szczypiorem i sezamem.

TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI