Zupa Pho z wołowiną i makaronem ryżowym
Zanurz się w smakowitym doświadczeniu kulinarnym z naszym przepisem na autentyczną wietnamską zupę Pho z delikatną wołowiną i bezglutenowym makaronem ryżowym House of Asia. Wykorzystując najwyższej jakości sos sojowy jasny, ta zupa gotuje się błyskawicznie – w zaledwie 15 minut! Gotowa w mgnieniu oka, zapewni Ci wyjątkowy smak Dalekiego Wschodu bez konieczności wychodzenia z domu!
Liczba porcji: 9
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego 5 mm House of Asia
- Kilka łyżek Sosu sojowego jasnego House of Asia do smaku
- 1 kg szpondra wołowego
- 1 kg kości wołowych
- 4 l wody
- 6 cebul
- 2 marchewki
- 8 gwiazdek anyżu
- 4 goździki
- 4 pestki kardamonu
- 1 łyżka kopru włoskiego
- 1 mały pęczek dymki drobno pokrojonej
- 1 mały pęczek kolendry drobno pokrojonej
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Do garnka włóż szponder, kości, cebule, marchewki, anyż, goździki, koper włoski oraz kardamon, zalej zimną wodą i gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Pod koniec dopraw do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem, całość wymieszaj i przelej przez drobne sito. Wołowinę z bulionu pokrój na plastry.
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Do misek rozłóż ugotowany makaron, plastry wołowiny, dymkę, kolendrę i zalej wrzącym bulionem.