Zupa Ramen z wołowiną i Wakame Mateusz Krojenka

Przygotuj z nami japoński specjał zupę ramen z wołowiną, aromatycznymi grzybami Mun oraz wodaorostami Wakame. Za przepis dziękujemy Mateuszowi Krojenka

5 / 5. Ilość głosów: 232

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej 3 litry wody. Wołowinę umyj i umieść w garnku.
  2. Marchewkę, pietruszkę umyj, obierz razem z czosnkiem, imbirem i również umieść w garnku razem z porem.
  3. Dodaj ziarna pieprzu, sól i wodorosty Wakame. Bulion gotuj na małym ogniu przez około 6 godz. 30 min przed końcem dodaj sos sojowy jasny.
  4. W tym czasie gdy bulion się gotuje ugotuj jajka na twardo.
  5. Grzyby Mun zalej wrzątkiem i zostaw pod przykryciem na 5 minut, aż napęcznieją.
  6. Opakowanie makaronu gotujemy przez 3 min od momentu wrzucenia do wrzątku.
  7. Gdy bulion mamy już gotowy wyciągamy mięso wyciągamy kości i kroimy w plastry.
  8. Do miseczki nakładamy makaron następnie dodajemy 3 plastry mięsa, ugotowane jajko, dymkę oraz chilli. Wszystko zalej bulionem. Smacznego!

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun suszone całe 50g House of Asia

Grzyby Mun całe 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI