Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem
Przygotuj się na wyjątkowe doświadczenie kulinarno-smakowe. Ta sałatka łączy w sobie bogactwo smaku, konsystencji i wartości odżywczych, tworząc doskonałe połączenie delikatnego makaronu czarnego, aromatycznego łososia i świeżych warzyw.
Liczba porcji: 1
Czas:
Ostrość:
Składniki
1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia
1 opakowanie Grzybów Snow Fungus suszone House of Asia
1 łyżka Czarnego lub białego sezamu House of Asia
1 średnia marchewka pokrojona w cienkie zapałki
3 – 4 rzodkiewki pokrojone lub starte w zapałki
100 g ogórka zielonego pokrojonego w cienkie plastry
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
50 g dymki
50 g kolendry
100 g łososia pieczonego
1 łyżka majonezu
Sos:
3 łyżki Sosu ponzu z yuzu House of Asia
3 łyżki Sosu sojowego słodkiego House of Asia
1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.
2. Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem.
3. Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj.
4. Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
5. Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą.