Papaya salad
Ta orzeźwiająca sałatka z kalarepy, pomidorków cherry i fasolki szparagowej z pewnością zaskoczy Twoje podniebienie. Połączenie pasty imbirowej, chili oraz orzeszków ziemnych sprawia, że ma idealnie pikantny i aromatyczny smak. Z dodatkiem świeżej kolendry i limonkowego sosu, to danie pełne energii i azjatyckich smaków!
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 2 łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia lub 2 cm korzenia imbiru drobno posiekanego
- 2 łyżeczki Pasty z chili House of Asia lub 1 świeża papryczka drobno posiekana
- 6-8 pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 1 średniej wielkości kalarepa pokrojona w zapałki
- 50 g blanszowanej fasolki szparagowej
- 2 łyżeczki prażonych orzeszków ziemnych
- 1 pęczek drobno posiekanej kolendry
Sos:
- 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
- 4 łyżki Soku z limonki House of Asia
- 1 łyżka cukru
Sposób przygotowania
- Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
- Do miski lub moździerza przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, orzeszki i całość utrzyj, następnie dodaj fasolkę, kalarepę, pomidorki i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.
- Sałatkę podawaj ze świeżą kolendrą.