Papaya salad

Ta orzeźwiająca sałatka z kalarepy, pomidorków cherry i fasolki szparagowej z pewnością zaskoczy Twoje podniebienie. Połączenie pasty imbirowej, chili oraz orzeszków ziemnych sprawia, że ma idealnie pikantny i aromatyczny smak. Z dodatkiem świeżej kolendry i limonkowego sosu, to danie pełne energii i azjatyckich smaków!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 271

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 2 łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia lub 2 cm korzenia imbiru drobno posiekanego
  • 2 łyżeczki Pasty z chili House of Asia lub 1 świeża papryczka drobno posiekana
  • 6-8 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 1 średniej wielkości kalarepa pokrojona w zapałki
  • 50 g blanszowanej fasolki szparagowej
  • 2 łyżeczki prażonych orzeszków ziemnych
  • 1 pęczek drobno posiekanej kolendry

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  2. Do miski lub moździerza przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, orzeszki i całość utrzyj, następnie dodaj fasolkę, kalarepę, pomidorki i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.
  3. Sałatkę podawaj ze świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI