Sałatka azjatycka z makaronem ryżowym

To szybki przepis pełen smaku i kolorów. Idealny na lekki lunch lub kolację, kiedy chcesz zjeść coś innego niż zwykle – zdrowo, aromatycznie i bez glutenu. Makaron vermicelli, warzywa, łosoś i obłędny sos na bazie miso – nie potrzebujesz niczego więcej!

5 / 5. Ilość głosów: 320

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przełóż do dużej miski i potnij na mniejsze kawałki.
  2. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut do napęcznienia. Pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Połącz wszystkie składniki sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Łososia zamarynuj w sosie teriyaki i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia. Następnie, poszarp go za pomocą widelca i przełóż do miski z makaronem. Dodaj pozostałe składniki sałatki, polej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj. Dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150 ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI