Tikka Masala z zielonym jackfruitem

Popularne danie w indyjskim stylu, które przygotujesz już w pół godziny! Dzięki dodatkowi zielonego jackfruita jest w pełni wegańskie, przepyszne, a przy tym bogate w białko. Mleczko kokosowe dodaje całości niesamowitej kremowości, a liczne przyprawy – niepodrabialnego aromatu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.4 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W woku rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę, cebulę, czosnek oraz jackfruita. Następnie przełóż wszystko do oddzielnego garnka.
  2. Na tym samym woku podsmaż kurkumę, kmin, imbir, cynamon i pastę pomidorową, a następnie dodaj mleczko kokosowe i doprowadź całość do wrzenia.
  3. Przelej sos do garnka z warzywami, wymieszaj i dopraw przyprawą Tikka Masala.
  4. Podawaj z ryżem, posypane natką pietruszki i kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI