Kurczak w sosie z czarnego pieprzu
Szukasz przepisu na pysznego kurczaka w nietypowej oprawie? Właśnie go znalazłeś! Aromatyczny sos z czarnego pieprzu nadaje mięsu bogatego aromatu i niebanalnego smaku. Do dzieła!
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min.
Ostrość:
Składniki
- 1 saszetka sosu z czarnym pieprzem
- 2 łyżki oleju
- 450 g mięsa z kurczaka pokrojonego w drobną kostkę
- 100g papryki pokrojonej w paski
- Dymka do dekoracji
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej olej
- Dodaj mięso oraz paprykę, smaż 3-4 minuty
- Dodaj sasztkę Pasty z Czarnym Pieprzem i smaż przez następne 2-3 minuty.
- Całość dania udekoruj dymką.
TIP: Tak podsmażonego kurczaka możesz podać z ryżem lub w tortilli.
TIP2: Zamiast mięsa możesz użyć Zielonego Jackfruita – wtedy danie będzie w pełni wegańskie.