Mini burgerki z panierowanym dorszem z sosem Sriracha Co_dzis_zjemy
Wypróbuj wyjątkowe mini burgery z dorszem i szpinakowymi vergerami od Yummity! Wystarczy dodać kilka składników oraz ulubione dodatki, a pyszny obiad będzie gotowy już w 30 minut! Przepis przygotowany we współpracy z Marcinem Kozickim – Co dziś zjemy
Liczba porcji: 4
Czas: 30 min.
Ostrość:
Składniki
- 1 Op. vege burgera ze szpinakiem
- 2 filety z dorsza
- 4 bułki do burgerów
- 6 łyżek panierki panko
- Ulubione dodatki (sałata, pomidor)
- Sól, pieprz do smaku
Dip:
- 1 łyżka sosu sriracha czerwone chili
- 3 łyżki majonezu
Sposób przygotowania
- Filet z dorsza wytnij na kształt bułek. Następnie dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wsyp panko i opanieruj filety. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż filety z obu stron na złoty kolor.
- Vergery przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- W miseczce wymieszaj wszystkie składniki d
- Bułki rozetnij na pół, a następnie posmaruj je dipem, wyłóż ulubione dodatki, filet z dorsza oraz vergera. Przykryj drugą połówką bułki.