Tikka Masala z jackfruitem i ciecierzycą Edyta Dyduch

Jackfruit to prawdziwy hit kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Młody owoc konsystencją przypomina mięso i często wykorzystywany jest jako jego roślinny zamiennik. Teraz niezawodna Edyta Dyduch podjęła wyzwanie i przygotowała przepis na aromatyczną Tikka Masalę z dodatkiem jackfruita. Jeśli w  swojej diecie unikasz mięsa lub chcesz ograniczyć jego ilość to ten przepis jest właśnie dla Ciebie!  

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita pokrój na cienkie plasterki. Dodaj przyprawę curry, 4 łyżki mleczka kokosowego, 1 łyżkę pasty Tikka Masala oraz szczyptę soli.
  2. W woku rozgrzej oliwę, podsmaż czerwoną i białą cebulę. Następnie dodaj jackfruita i podsmaż całość do miękkości składników. Dodaj pozostałą część opakowania pasty Tikka Masala, pozostałą część mleczka kokosowego, passatę pomidorową, pastę z czosnku, ciecierzycę, masło oraz kolendrę. Mieszaj i gotuj przez chwilę.
  3. Ryż przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  4. Danie podawaj udekorowane czarnuszką i świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI