Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem Jakjalubiejesc
Odkryj przepis na tajską, kremową zupę z kurczakiem. Sekretem całego przepisu jest połączenie pasty Tom Yum, grzybów słomkowych i sosu rybnego, który jeszcze bardziej podkreśli smak tej wyjątkowej zupy. Monika z jakjalubiejesc pokaże Wam jak w łatwy sposób przygotować to tajskie danie!
Liczba porcji: 2
Czas: 30 min.
Ostrość:
Składniki
- ½ puszki grzybów słomkowych pokrojonych na pół
- 2 łyżki bezglutenowego sosu rybnego
- 3 łyżeczki pasty Tom Yum Kanokwan
- 2 szklanki bulionu z kurczaka
- 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 2 łyżki soku z limonki
- 6-8 szt. pomidorków cherry pokrojonych na pół
Sposób przygotowania
1. Do garnka wlej bulion i dodaj pastę tom yum, całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj grzyby słomkowe, dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki.
2. Dodaj pomidorki i kurczaka, gotuj przez 5-6 minut na wolnym ogniu.
TIP: Dla wzbogacenia smaku dodaj do zupy Mleczko Kokosowe BIO 5-7% Kara i posyp świeżą kolendrą.