Makaron mie z grzybami Shiitake Kuchennykodeks

Sięgnij po ekspresowy przepis inspirowany obchodami Chińskiego Nowego Roku. Kuchennykodeks w idealny sposób połączyła ikonę azjatyckiej kuchni – makaron mie z pełnymi smaku grzybami Shiitake, a doskonałym wykończeniem okazuje się bestsellerowy sos sojowy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Czosnek podsmaż na oleju, następnie dodaj pokrojone mięso i całość smaż przez kilka minut.
  2. Marchewkę i paprykę pokrój w słupki, tzw. zapałki. Grzyby shiitake pokrój na mniejsze części.
  3. Wszystko dodaj do usmażonego mięsa, razem z posiekanym szczypiorkiem i fasolką. Całość smaż 8-10 min.
  4. W tym czasie ugotuj makaron 5 min we wrzątku, a następnie opłucz pod zimną wodą. Gotowy makaron dodaj do warzyw na patelni, smaż 1-2 min i całość zalej sosem sojowym. Dokładnie wymiesza i podaj z odrobiną szczypiorku.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI