Sajgonki z wędzonym łososiem i paluszkami krabowymi

Pyszne i chrupiące sajgonki. Z naszym nowym papierem bez namaczania to danie będzie jeszcze prostsze. Odkryj przepis na sajgonki z wędzonym łososiem i paluszkami krabowymi podane ze słodko-ostrym sosem Ros Thai Thai.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

1 opakowanie Makaronu Vermicelli z fasoli mung House of Asia

12 szt. Papieru do sajgonek bez namaczania House of Asia 

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

Kilka łyżek Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai 

150 g wędzonego łososia pokrojonego na małe kawałki

100 g paluszków karbowych 

1 marchewka pokrojona w długie, cienkie paski 

100 g świeżych kiełków z fasoli mung

1 kalarepa pokrojona w cienkie paski

Kilka łyżek posiekanej kolendry 

Olej do smażenia 

 

Sposób przygotowania

1. Makaron zalej wrzątkiem i poczekaj 10 minut, a następnie przelej go pod bieżącą, zimną wodą i dobrze odcedź. W razie potrzeby połóż makaron na ręczniku papierowym, tak aby wchłonął jej nadmiar. Makaron przełóż do miski, potnij za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki, dopraw sosem ostrygowym, sojowym i dodaj łyżkę kolendry. 

2. Marchewkę zblanszuj, tj. zanurz we wrzątku na 2 minuty i następnie przelej zimną wodą. 

3. Paluszki krabowe porwij na mniejsze włókna. 

4. Na desce ułóż pionowo arkusz papieru do sajgonek, następnie na środku rozłóż kawałki łososia, warzywa, paluszki krabowe, makaron, kolendrę, a następnie zwiń ciasno jak krokieta. 

5. Sajgonki smaż na oleju, na rozgrzanej patelni. Gotowe danie podawaj z sosem do spring rolls i sajgonek.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI