Makaron z wieprzowiną po chińsku

Szybko, smacznie i różnorodnie? Z House of Asia to możliwe. Przygotuj makaron chow mein, który zrobisz w 4 minuty, gotową pastę Kantońską, i kilka świeżych składników i całe danie będzie gotowe w 15 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 73

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

1 opakowanie Makaronu Chow Mein pszenno gryczanego House of Asia

1 saszetka Pasty Kantońskiej Stir-fry House of Asia

50 g Kiełków fasoli Mung House of Asia

3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3 drobno posiekane ząbki czosnku

100 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski

1 marchewka pokrojona w paski

1 cebula pokrojona w piórka

50 g kapusty pekińskiej grubo pokrojonej

1 pęczek zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1.       Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.       Polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz 1/2 pasty kantońskiej i dokładnie wymieszaj.

3.       Rozgrzej wok, podsmaż na oleju pastę z czosnku, cebulę, marchewkę, dodaj mięso i na końcu kiełki. Całość smaż kilka minut, od czasu do czasu mieszając, pod koniec dodaj ugotowany makaron, pozostałą pastę kantońską i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj ze świeżą dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Kantońska stir-fry 50g House of Asia

Pasta Kantońska Stir-fry 50 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI