Jarosław Owczarczyk – Szef kuchni House of Asia

Jarosław Owczarczyk – Szef kuchni House of Asia

Ambitny kucharz, z pasją do gotowania. Kieruje się własnym, nienagannym smakiem. Swoją kreatywność i pomysłowość świetnie wykorzystuje w kuchni. To właśnie dzięki temu osiąga niesamowite efekty wizualne i smakowe. Zaangażowany w pracę w 100%.

Ukończył szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej w Warszawie z wynikiem bardzo dobrym. Swoją praktykę, wiedzę gastronomiczną oraz umiejętności zdobywał i wzbogacał u wybitnych polskich szefów kuchni w wielu znanych restauracjach i hotelach.

Jako Sous Chef w restauracji Strefa w Warszawie zdobył dla niej nagrodę Poland 100 Best Restaurants 2015,  oraz 2 sztućce w przewodniku Michelin.  Pełnił funkcję Sous Chef w warszawskiej restauracji Pink Lobster. Finalista Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Od 2019 r. członek Klubu Szefów Kuchni. W latach 2018-2020 Sous Chef w restauracji Zoni w Warszawie.  Jest także dwukrotnym  zdobywcą 1. miejsca w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych L’art de la cuisine Martell w latach 2018, 2019.

Obecnie Chef kuchni i doradca kulinarny w De Care Group wspólnie tworzy marki House of Asia, Casa de Mexico, QF Quality Food dla rynku detalicznego.

 

 

Wróć do poprzedniej strony

5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

NASZE MARKI