Malinowe naleśniki z papieru ryżowego
Malinowe naleśniki z papieru ryżowego to lekki i orzeźwiający deser w tropikalnym wydaniu. Krem kokosowy z malinami oraz sos z marakui tworzą połączenie, które zachwyca świeżością i delikatnością smaku.
Składniki
- 8 arkuszy Papieru ryżowego House of Asia
- 100 ml Pulpy z marakui QF Quality Food
- 300 ml Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 150 g świeżych malin
- 15 g mięty
- 30 g cukru pudru
Sposób przygotowania
- Mleczko kokosowe ubij z połową cukru pudru na puszysty krem, dodaj maliny i wymieszaj.
- Arkusze papieru ryżowego delikatnie namocz, na środek nałóż porcję kremu z malinami i zwiń jak naleśnika.
- Przełóż na talerz, polej pulpą z marakui, udekoruj pozostałymi malinami i listkami mięty.