Azjatycka zupa pomidorowa z mięsnymi klopsikami

Klopsiki w zupie pomidorowej z azjatyckim twistem, to szybkie i smaczne danie, które urozmaici Waszą codzienną kuchnię. Do dania dodaliśmy sekretny składnik Sos Sambal Oelek, który nada potrawie wyrazistego smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Zupa:

  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 600 ml bulionu drobiowego
  • 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
  • 1 łyżeczka cukru
  • Kilka gałązek kolendry, drobno pokrojone

Klopsiki:

Sposób przygotowania

  1. Składniki na zupę wlej do garnka i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. W garnku zagotuj wodę. Składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie w misce. Uformuj z masy kulki i wrzucaj do gotującej się wody. Gotuj do wypłynięcia. Odsącz. Zupę podawaj z klopsikami i kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI