Banany w cieście kokosowym z mango
Delikatność bananów i kokosa połączona z wyrazistością mango tworzą przepyszne połączenie, które zachwyca! Już dziś wypróbuj przepis na ten prosty, owocowy deser.
Liczba porcji: 3
Czas: 30 min.
Ostrość:
Składniki
- 2 banany obrane i pokrojone w mniejsze kawałki
- 400 ml oleju
- 200 ml pulpy mango
Ciasto
- 250 ml mleczka kokosowego 5-7 %
- 1 szklanka mąki kokosowej
- 1 łyżeczka cukru kokosowego
- 1 jajko
- 4 łyżki prażonych wiórków kokosowych
- Szczypta soli
Sposób przygotowania
- W misce wymieszaj składniki na ciasto. Przygotowując je zwróć uwagę, aby po dokładnym wymieszaniu masa miała konsystencję śmietany.
- W rondlu rozgrzej olej do temperatury 170°C.
- Kawałki bananów maczaj w cieście i smaż na złoty kolor. Usmażone przełóż na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru oleju.
- Banany podawaj z pulpą mango.
TIP: Do bananów dodaj swoje ulubione lody