Bibimbap z wołowiną i pastą chili

Wyjątkowe, różnorodne danie łączące w sobie niesamowitą fuzję smaków. Świetnie sprawdzi się jako pożywny obiad dla całej rodziny. Wypróbuj je i przekonaj się jak smakuje Azja! Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Edytą Dyduch.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj 1 łyżeczkę pasty gochujang, 1 łyżeczkę pasty chili, 1 łyżeczkę oleju sezamowego, 1 łyżkę octu ryżowego, 1 łyżeczkę sosu sojowego oraz 1 łyżeczkę cukru kokosowego. Wszystko wymieszaj, a następnie dodaj mięso. Dokładnie wetrzyj marynatę w strukturę mięsa, a następnie odstaw całość do lodówki.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju sezamowego, a następnie podsmaż marchewki. Dodaj ½ łyżeczki sosu sojowego, ½ łyżeczki pasty chili, sól oraz pieprz. Gotowe marchewki odłóż na talerz.
  4. Na tej samej patelni podsmaż paprykę. Dodaj ½ łyżeczki sosu sojowego oraz ½ łyżeczki cukru kokosowego. Podsmaż przez 2-3 minuty i odłóż na talerz.
  5. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Dodaj czosnek, ziarna sezamu i odrobinę sosu sojowego. Podsmaż przez 2-3 minuty i odłóż na talerz.
  6. W miseczce wymieszaj 1 łyżeczkę pasty gochujang, 1 łyżeczkę pasty chili, sok z limonki, 1 łyżkę wody, 1 łyżkę cukru kokosowego oraz 1 łyżkę octu ryżowego. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  7. Na patelni podsmaż mięso z obu stron po 3-4 minuty. Odłóż do ostygnięcia, a następnie pokrój je w cienkie plastry.
  8. Na patelni usmaż jajka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  9. Do miseczek wyłóż ryż. Na środek dodaj usmażone jajko, mięso oraz warzywa. Całość posyp dymką oraz ziarnami sezamu, a następnie polej wcześniej przygotowanym sosem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 400g House of Asia

Ryż do sushi 400g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Olej z prażonego sezamu 150ml House of Asia

Olej z prażonego sezamu 150ml

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI