Japońska kanapka Katsu Sando Wantabite

Katsu Sando to popularna w Japonii kanapka z kotletem smażonym w panierce Panko z dodatkiem białej kapusty oraz ze specjalnym sosem Tonkatsu. Tak się składa, że w naszej ofercie właśnie mamy ten sos, a przepis przygotował nam Japończyk Tetsu Wantabite. Bardziej autentycznie się nie da. Myślimy, że codziennym zjadaczom schabowego zasmakuje ta kanapka, która zrobicie w zalediwe 15 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 64

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

100 ml Sos Tonkatsu House of Asia 

100 g Panierki Panko House of Asia

300 g schabu wieprzowego

około 100 g białej kapusty

4 kromki pieczywa Shokupan lub chleba tostowego

2 jajka

100 g mąka pszenna 

olej do smażenia

majonez

sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Schab pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. 

2. Za pomocą widelca ponakłuwaj mięso. 

3. Schab posól i popierz z dwóch stron.

4. Mięso zapanieruj – najpierw obtocz je w mące, następnie w jajku, a na końcu w panierce Panko.

5.  Kotlet katsu smaż na głębokim oleju (170°C) przez około 5 minut, aż panierka się zarumieni. 

6. Przełóż mięso na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.

7. Poszatkuj białą kapustę. 

8. Przygotuj kromki pieczywa. Opcjonalnie możesz obciąć skórkę.

9. Każdą kromkę posmaruj majonezem, następnie połóż kotlet, polej sosem do tonkatsu, dodaj kapustę i przykryj drugą kromką.

10. Na koniec, za pomocą dłoni lub tacy dociśnij kanapkę.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Sos Tonkatsu 150 ml House of Asia

Sos Tonkatsu 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI