Japońska sałatka z grzybami Fungus

Szukasz przepisu na smaczną i szybką przekąskę? Musisz koniecznie spróbować japońskiej sałatki z grzybami fungus. Połączenie wytrawnych składników z sosem na bazie mango i majonezu to gwarancja niebanalnego smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 100 g grzybów fungus blanszowanych
  • 200 g ogórka zielonego pokrojonego na cienkie półplasterki
  • 50 g białej cebuli pokrojonej w cienkie półplastry

Sos :

Sposób przygotowania

  1. Zalej grzyby fungus wrzątkiem. Odstaw na 5 minut
  2. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój. Cebule obierz i pokrój.
  3. Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  4. Do miski przełóż grzyby, ogórka, cebulę i całość dokładnie wymieszaj z sosem mango.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI