Makaron Mie gniazda z Bulgogi

Ten stir fry to idealna propozycja na i szybki lunch. Marynowane tofu w paście bulgogi będzie smakować wybornie, a w duecie z makaronem mie stworzysz parę doskonałą w niezwykle krótkim czasie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 72

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

1 opakowanie Makaron Mie gniazda pszenny House of Asia

2 saszetki Pasty Bulgogi średnio-ostrej House of Asia

100 g Kiełków fasoli Mung House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 drobno posiekany ząbek czosnku

100 g tofu pokrojonego w paski

100 g różyczek blanszowanego brokułu

50 g groszku cukrowego

1/2 cebuli drobno pokrojonej

1 łyżeczka prażonych orzeszków ziemnych

1/2 łyżeczki chili

1 łyżka pokrojonego szczypioru

4 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania

1.       Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.       Tofu zamarynuj w 1 łyżce pasty bulgogi.

3.       Rozgrzej wok, wlej olej i podsmaz na złoty kolor tofu.

4.       Dodaj cebulę, pastę z czosnku, smaż 2 minuty, następnie dodaj brokuł, groszek, makaron, orzeszki, kiełki, chili, pozostałą pastę bulgogi, całość dokładnie wymieszaj, smaż przez 3 minuty.

5.       Gotowe danie posyp szczypiorem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI