Makaron Mie gniazda z Bulgogi
Ten stir fry to idealna propozycja na i szybki lunch. Marynowane tofu w paście bulgogi będzie smakować wybornie, a w duecie z makaronem mie stworzysz parę doskonałą w niezwykle krótkim czasie.
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min
Ostrość:
Lekko pikantne
Składniki
1 opakowanie Makaron Mie gniazda pszenny House of Asia
2 saszetki Pasty Bulgogi średnio-ostrej House of Asia
100 g Kiełków fasoli Mung House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 drobno posiekany ząbek czosnku
100 g tofu pokrojonego w paski
100 g różyczek blanszowanego brokułu
50 g groszku cukrowego
1/2 cebuli drobno pokrojonej
1 łyżeczka prażonych orzeszków ziemnych
1/2 łyżeczki chili
1 łyżka pokrojonego szczypioru
4 łyżki oleju do smażenia
Sposób przygotowania
1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Tofu zamarynuj w 1 łyżce pasty bulgogi.
3. Rozgrzej wok, wlej olej i podsmaz na złoty kolor tofu.
4. Dodaj cebulę, pastę z czosnku, smaż 2 minuty, następnie dodaj brokuł, groszek, makaron, orzeszki, kiełki, chili, pozostałą pastę bulgogi, całość dokładnie wymieszaj, smaż przez 3 minuty.
5. Gotowe danie posyp szczypiorem.