
Makaron Udon stir-fry z sosem orzechowym

Szybki i aromatyczny makaron Udon w 15 minut! Delikatny makaron udon w kremowym sosie orzechowym satay z kurczakiem, czosnkiem i odrobiną chili. Idealne połączenie smaków, które przygotujesz w zaledwie kwadrans!
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 100 g Makaronu świeżego Udon House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 100 g Sosu Satay Ros Thai Thai
- 150 g piersi z kurczaka
- 1 łyżka posiekanej dymki
- 1 mała papryczka chili drobno pokrojona
- 1/2 cebuli pokrojonej w piórka
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
- Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na 10 minut.
- Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pastę z czosnku oraz makaron. Całość delikatnie wymieszaj z sosem satay.
- Danie przełóż na talerz, posyp dymką i papryczką chili.