Makaron Udon stir-fry z sosem orzechowym

Szybki i aromatyczny makaron Udon w 15 minut! Delikatny makaron udon w kremowym sosie orzechowym satay z kurczakiem, czosnkiem i odrobiną chili. Idealne połączenie smaków, które przygotujesz w zaledwie kwadrans!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 245

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na 10 minut.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pastę z czosnku oraz makaron. Całość delikatnie wymieszaj z sosem satay.
  4. Danie przełóż na talerz, posyp dymką i papryczką chili.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI