Makaron Udon stir-fry z sosem orzechowym

Szybki i aromatyczny makaron Udon w 15 minut! Delikatny makaron udon w kremowym sosie orzechowym satay z kurczakiem, czosnkiem i odrobiną chili. Idealne połączenie smaków, które przygotujesz w zaledwie kwadrans!

5 / 5. Ilość głosów: 246

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na 10 minut.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pastę z czosnku oraz makaron. Całość delikatnie wymieszaj z sosem satay.
  4. Danie przełóż na talerz, posyp dymką i papryczką chili.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI