Makaron z wieprzowiną po chińsku
Szybko, smacznie i różnorodnie? Z House of Asia to możliwe. Przygotuj makaron chow mein, który zrobisz w 4 minuty, gotową pastę Kantońską, i kilka świeżych składników i całe danie będzie gotowe w 15 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko pikantne
Składniki
1 opakowanie Makaronu Chow Mein pszenno gryczanego House of Asia
1 saszetka Pasty Kantońskiej Stir-fry House of Asia
50 g Kiełków fasoli Mung House of Asia
3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3 drobno posiekane ząbki czosnku
100 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
1 marchewka pokrojona w paski
1 cebula pokrojona w piórka
50 g kapusty pekińskiej grubo pokrojonej
1 pęczek zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz 1/2 pasty kantońskiej i dokładnie wymieszaj.
3. Rozgrzej wok, podsmaż na oleju pastę z czosnku, cebulę, marchewkę, dodaj mięso i na końcu kiełki. Całość smaż kilka minut, od czasu do czasu mieszając, pod koniec dodaj ugotowany makaron, pozostałą pastę kantońską i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj ze świeżą dymką.