Massaman curry z kurczakiem

Odkryj to bogate, aromatyczne i lekko pikantne tajskie curry. Aromatyczna pasta Kanokwan i kremowe mleczko kokosowe to naprawdę przepyszne połączenie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 90

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

2 saszetki Pasty Massaman curry Kanokwan

800 ml Mleczka kokosowego BIO 20-22% House of Asia

3-4 łyżki Sosu rybnego House of Asia

200 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice

500 g mięsa z podudzia kurczaka pokrojonego w małe kawałki

200 g pokruszonych orzeszków ziemnych (niesolonych)

500 g ziemniaków obranych i pokrojonych w większą kostkę

2 cebule czerwone pokrojone w drobną kostkę

5-6 liści laurowych

3 łyżki posiekanej kolendry

1 limonka pokrojona w cząstki

Sposób przygotowania

1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Do garnka wlej mleczko kokosowe, doprowadź do wrzenia, następnie dodaj pastę curry i gotuj, aż pasta całkowicie się rozpuści.

3. Dodaj orzechy, kurczaka i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut.

4. Następnie dodaj ziemniaki, cebule, liście laurowe i gotuj przez około 20 minut do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, pod koniec dopraw sosem rybnym.

5. Gotowe danie podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem, cząstkami limonki i posyp kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI