Owocowe spring rolls z papierem tapiokowym
Słoneczne owocowe spring rollsy, które przygotujesz w 15 minut i to bez moczenia papieru! Jeśli zazwyczaj mieliście problem z rozrywającym lub lepiącym się papierem to opcja dla Was. Sięgnijcie po przepis z papierem tapiokowym bez namaczania.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min.
Ostrość:
łagodne
Składniki
8 szt. Papieru do sajgonek bez namaczania House of Asia
Kilka łyżek Sosu śliwkowego Ros Thai Thai
1 awokado
1 kalarepa
6-8 truskawek
1/2 mango
1/4 melona
Kilka gałązek kolendry i mięty
Sposób przygotowania
1. Awokado, kalarepę, mango oraz melona obierz i pokrój w cienkie paski, a truskawki w plasterki.
2. Na desce ułóż pionowo arkusz papieru. Na 2/3 jego długości rozłóż owoce, połóż gałązkę kolendry, 2 liście mięty i zwiń ciasno w rulon. Przekrój na 3 kawałki i podawaj z sosem śliwkowym.