Owocowe spring rolls z papierem tapiokowym

Słoneczne owocowe spring rollsy, które przygotujesz w 15 minut i to bez moczenia papieru! Jeśli zazwyczaj mieliście problem z rozrywającym lub lepiącym się papierem to opcja dla Was. Sięgnijcie po przepis z papierem tapiokowym bez namaczania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

8 szt. Papieru do sajgonek bez namaczania House of Asia

Kilka łyżek Sosu śliwkowego Ros Thai Thai

1 awokado 

1 kalarepa 

6-8 truskawek 

1/2 mango 

1/4 melona 

Kilka gałązek kolendry i mięty

 

Sposób przygotowania

1.  Awokado, kalarepę, mango oraz melona obierz i pokrój w cienkie paski, a truskawki w plasterki.

2. Na desce ułóż pionowo arkusz papieru. Na 2/3 jego długości rozłóż owoce, połóż gałązkę kolendry, 2 liście mięty i zwiń ciasno w rulon. Przekrój na 3 kawałki i podawaj z sosem śliwkowym. 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI