Pad thai z krewetkami i zieloną dymką

Poznajcie przepis na jedno z najpopularniejszych tajskich dań, które jest szybkie w przygotowaniu, a przy tym pełne smaku i aromatu. Dziękujemy za wykonanie naszego przepisu i propozycję podania food.square.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Opcjonalnie:

  • 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki
  • 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania

  1. Makaron namocz w zimnej wodzie i odstaw na 30 min.
  2. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z czosnkiem i dodaj krewetki. Smaż minutę i odłóż.
  3. Do woka wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj namoczony wcześniej makaron i wymieszaj z pastą pad thai. Na koniec opcjonalnie posyp danie dymką i orzeszkami.

TIP: Jeśli makaron będzie zbyt twardy, dolej wrzącej wody.

Aby wzbogacić danie możesz dodać kiełki fasoli mung, kolendrę i limonkę.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI