Pasztet z czarnej fasoli

Pasztet na wigilijnym stole? Ten z fasoli oczywiście może się tam pojawić. Przepis będzie idealny za sprawą dobrej jakości fasoli, pełnych aromatu grzybów słomkowych i pasty z czosnku. Zaskocz swoich gości i przygotuj go na najbliższe święta.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 54

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

50 g Panierki Panko House of Asia

30 g Grzybów słomkowych House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 drobno posiekane ząbki czosnku

2 puszki Czarnej fasoli Casa de Mexico

2 cebule drobno posiekane

3 jajka

100 g odciśniętej i posiekanej kiszonej kapusty

1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

1/2 łyżeczki majeranku

Sól i pieprz do smaku

Olej do smażenia

Odrobina masła do wysmarowania formy

100 g wody

Sposób przygotowania

1 Panko zmiksuj w blenderze. Na oleju podsmaż cebule, pastę z czosnku i kiszoną kapustę, podlej wodą i duś przez około 10 minut, aż woda całkowicie odparuje. Grzyby pokrój w drobną kostkę, dodaj do kapusty i smaż całość kilka minut.

2. Fasolę zmiksuj z jajkami i odrobiną wody, dodaj do kapusty z grzybami, wymieszaj, na końcu dopraw gałką muszkatołową, majerankiem oraz solą i pieprzem.

3. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz panierką Panko. Przygotowaną masę przełóż do formy. Piecz 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (ustawionym na termoobieg). Po upieczeniu zostaw w formie do ostudzenia.

4. Pasztet podawaj na ciepło lub zimno z sosami lub warzywnymi konfiturami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI