Pierś kurczaka w paście miodowo-czosnkowej

Sięgnij po bardzo szybki i bardzo pyszny przepis. Ten kurczak będzie niezwykle delikatny i aromatyczny dzięki sosowi sojowemu i paście czosnkowo-miodowej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 76

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

1 saszetka Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżki uprażonego wcześniej Białego Sezamu House of Asia

1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w większe kawałki

1 mała papryczka chili bez pestek

3 łyżki mąki kukurydzianej

2 łyżki posiekanej dymki

Olej do smażenia

Sposób przygotowania

1.       Mięso przełóż do miski i wymieszaj z sosem sojowym, następnie obtocz w mące kukurydzianej. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

2.       Gotowe kawałki kurczaka wymieszaj z pastą miodowo-czosnkową, posyp posiekaną dymką, prażonym sezamem i chili.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta miodowo-czosnkowa 50g House of Asia

Pasta miodowo-czosnkowa 50 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI