Pierś kurczaka w paście miodowo-czosnkowej
Sięgnij po bardzo szybki i bardzo pyszny przepis. Ten kurczak będzie niezwykle delikatny i aromatyczny dzięki sosowi sojowemu i paście czosnkowo-miodowej.
Liczba porcji: 4
Czas: 30 min
Ostrość:
Lekko pikantne
Składniki
1 saszetka Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
2 łyżki uprażonego wcześniej Białego Sezamu House of Asia
1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w większe kawałki
1 mała papryczka chili bez pestek
3 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki posiekanej dymki
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
1. Mięso przełóż do miski i wymieszaj z sosem sojowym, następnie obtocz w mące kukurydzianej. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
2. Gotowe kawałki kurczaka wymieszaj z pastą miodowo-czosnkową, posyp posiekaną dymką, prażonym sezamem i chili.