Sałatka z makaronem z zielonego groszku i jajkiem

Zdrowa i pożywna sałatka w 15 minut? Taka właśnie jest nasza kolejna propozycja na Twój Wielkanocny stół! Dzięki grzybom Shiitake będzie nie tylko bardzo odżywcza, ale również niezwykle aromatyczna. To jak, spróbujesz?

5 / 5. Ilość głosów: 113

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

50 g Sosu z kolendrą i miętą House of Asia

150 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

1 awokado pokrojone w kostkę

50 g pomidorów cherry pokrojonych na poł

1 opakowanie paluszków krabowych pokrojonych w paseczki

4 jajka

50 g dymki

60 g kolendry

Sok z 1/2 limonki

2 łyżki oleju

 

Opcjonalnie do dekoracji:

Kiełki pora

Sposób przygotowania

1.      Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelej zimną wodą i potnij nożyczkami na mniejsze kawałki.

2.      Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

3.      Grzyby shiitake odcedź, pokrój w paski, podsmaż na oleju, a pod koniec dodaj sos ostrygowy, wymieszaj.

4.      Makaron przełóż do dużej miski, dodaj paluszki krabowe, awokado, pomidory, grzyby shittake, kolendrę, dymkę i całość delikatnie wymieszaj z sosem kolendrowym oraz sokiem z limonki.

5.      Danie udekoruj kiełkami z pora.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI