Sałatka z makaronem z zielonego groszku i jajkiem
Zdrowa i pożywna sałatka w 15 minut? Taka właśnie jest nasza kolejna propozycja na Twój Wielkanocny stół! Dzięki grzybom Shiitake będzie nie tylko bardzo odżywcza, ale również niezwykle aromatyczna. To jak, spróbujesz?
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia
50 g Sosu z kolendrą i miętą House of Asia
150 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia
1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
1 awokado pokrojone w kostkę
50 g pomidorów cherry pokrojonych na poł
1 opakowanie paluszków krabowych pokrojonych w paseczki
4 jajka
50 g dymki
60 g kolendry
Sok z 1/2 limonki
2 łyżki oleju
Opcjonalnie do dekoracji:
Kiełki pora
Sposób przygotowania
1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelej zimną wodą i potnij nożyczkami na mniejsze kawałki.
2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.
3. Grzyby shiitake odcedź, pokrój w paski, podsmaż na oleju, a pod koniec dodaj sos ostrygowy, wymieszaj.
4. Makaron przełóż do dużej miski, dodaj paluszki krabowe, awokado, pomidory, grzyby shittake, kolendrę, dymkę i całość delikatnie wymieszaj z sosem kolendrowym oraz sokiem z limonki.
5. Danie udekoruj kiełkami z pora.