Schab w ostrym sosie Sambal Oelek

Chińskie sosy idealnie nadają się do przygotowania marynat każdego mięsa. Nadają smaku, aromatu i karmelowego koloru.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

Sposób przygotowania

1. W misce wymieszaj sos sojowy, wermut lub wodę z cukrem, Sambal Oelek i sos czosnkowy. Odstaw

2. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Podsmaż imbir

3. Dodaj schab, smaż przez 30 sekund z każdej strony

4. Dodaj wcześniej przygotowany sos i wymieszaj

5. Duś przez około 2 minuty, aż sos zgęstnieje i mięso nie będzie surowe

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta miodowo-czosnkowa 50g House of Asia

Pasta miodowo-czosnkowa 50 g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI