Chow Mein z kaczką 5 smaków

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min + 20 min marynowania

Ostrość:

Składniki

  • 250 g makaronu Chow Mein
  • 1 podwójna pierś z kaczki ze skórą, oczyszczona i umyta
  • 2 średnie marchewki; pokrojone w słupki
  • 100 g zielonego groszku (mrożonego)
  • 1 czerwona papryka; pokrojona w paski 
  • pęczek szczypiorku; pokrojony w 1 cm kawałki
  • 1 łyżka oleju z prażonego sezamu
  • 1 łyżka przyprawy „5 smaków”

Marynata do mięsa

  • 1 ząbek czosnku; drobno pokrojony
  • 4 łyżki oleju do woka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka ziaren białego sezamu; uprażonego na suchej patelni
  • 1 łyżka oleju z prażonego sezamu

Sposób przygotowania

  1. Z piersi kaczki usuń nadmiar tłuszczu. Każdą pierś pokrój najpierw wzdłuż na pół, a następnie w 0,5 cm plastry
  2. Składniki marynaty połącz ze sobą. Mięso przełóż do głębokiej miski i zalej marynatą. Odstaw do lodówki na 20 minut
  3. Na rozgrzany wok wrzuć mięso wraz z całą marynatą. Smaż przez 4 minuty, mieszając
  4. Dodaj warzywa i przyprawę 5 smaków, podsmażaj przez 2 minuty
  5. Dodaj makaron. Całość mieszaj do połączenia się smaków
  6. Podawaj posypane szczypiorkiem
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI