Warzywa w tempurze

Soczyste warzywa zamknięte w chrupiącej panierce z tempury to prawdziwa gratka dla fanów azjatyckich smaków! Pamiętaj, że możesz użyć swoich ulubionych warzyw, mięs, a nawet owoców morza.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

  • 150 g mieszanki do tempury
  • 1 puszka zielonego jackfruita
  • 4 różyczki z kalafiora
  • 4 różyczki z brokuła
  • 1 mała marchew pokrojona w słupki 4 cm/2 cm 
  • ½ cukinii pokrojonej w słupki 4 cm/2 cm
  • 3 rzodkiewki
  • 250 ml wody gazowanej zimnej
  • Lód w kostkach
  • Sól do smaku
  • 1 l oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

  1. Panierkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przed samą czynnością smażenia dodaj stopniowo kostki lodu.
  2. W rondlu rozgrzej olej do 180°C. i przygotuj miskę, wyłożoną ręcznikiem papierowym, na który będziesz wykładać usmażone warzywa.
  3. Gdy olej będzie nagrzany, pojedynczo włóż warzywa do tempury, delikatnie otrząśnij z jej nadmiaru, a następnie wyłóż na rozgrzany olej. Smaż około 2 minuty. Po tym czasie wyciągnij je na ręcznik, w celu odsączenia nadmiaru oleju.
  4. Warzywa w tempurze podawaj z ulubionymi sosami. 
...

Polecane produkty

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI