Jak ułatwić sobie prace w kuchni w sprytny sposób i zaoszczędzić czas? Poznaj sprawdzone tipy naszych kucharzy Jarka Owczarczyka oraz Pongthepa Aroonsanga, którzy wykorzystują je na co dzień.
Tipy
Jak ugotować jajko marynowane do Ramenu?
Jajko ugotowane dokładnie tak, by białko było delikatne, a żółtko półpłynne, to kluczowy składnik wzbogacający smak i teksturę tradycyjnego Ramenu. Postępując zgodnie z poniższymi krokami naszego Szefa Kuchni, przygotujesz doskonałe jajko, które idealnie komponuje się z aromatycznym bulionem i makaronem.
Jak usmażyć pierś z kurczaka, żeby nie była sucha?
Planujesz grilla ze znajomymi i zastanawiasz się jak usmażyć pierś z kurczaka aby nie była sucha? Z pomocą przychodzi nasz Szef Kuchni Jarek Owczarczyk, który pokaże Wam prosty TIP. Wystarczy, że do marynaty dodacie mleczko kokosowe.
Jak zawijać papier ryżowy na spring rollsy i sajgonki?
Masz ochotę na tajskie fresh spring rolls lub chińskie sajgonki? Dowiedz się w jaki sposób złożyć papier ryżowy krok po kroku.
Jak przygotować ryż do sushi?
Dowiedz się jak w łatwy sposób, krok po kroku przygotować ryż do sushi. Aby przygotować poprawnie ryż należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach.
Jak gotować w parowniku bambusowym?
Gotowanie na parze to doskonały sposób na to, by składniki dania zachowały oryginalny smak, strukturę i kolor oraz witamin. Dowiedz się jak gotować na parze oraz wypróbuj nasze sprawdzone przepisy.
Jak przygotować marynatę na grilla z azjatyckim twistem?
Szukasz nietypowych i prostych marynat na grilla? Zaskocz swoich znajomych i przygotuj je w prawdziwie azjatyckim stylu.
5 trików których nie wiesz o sushi
Poznaj techniki gotowania wykorzystywane na całym świecie oraz te, które możesz wykorzystać w tajskiej kuchni.