Zupa Tom Kha z krewetką

Szybka i aromatyczna zupa Tom Kha z krewetkami, którą przygotujesz w zaledwie 10 minut! Ta klasyczna tajska potrawa zachwyca połączeniem kremowego mleczka kokosowego i delikatnych grzybów słomkowych House of Asia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 247

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

Bezglutenowy makaron ryżowy świeży House of Asia

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej mleczko kokosowe i dodaj pastę Tom Kha. Podsmaż kilka chwil, aż pasta uwolni aromat. Następnie wlej bulion, dodaj krewetki oraz liście limonki kaffir. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 minuty. Dodaj grzyby słomkowe, pomidorki oraz papryczkę chili. Gotuj przez kolejne 2 minuty.
  2. Na koniec posyp pokrojoną kolendrą, dopraw sosem rybnym oraz sokiem z limonki.
  3. Zupę podawaj z makaronem ryżowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI