Lody kokosowe z marakują
Pyszne lody z kremowym mleczkiem kokosowym z pulpą z marakui to idealne połączenie smaków na lato! Deser jest bardzo soczysty, orzeźwiający a przede wszystkim bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Idealne dla małych i dużych łasuchów.
Liczba porcji: 6
Czas: 5 min + czas mrożenia 3h
Ostrość:
Składniki
- 400 ml mleczka kokosowego BIO 20-20%
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 170 g pulpy z marakui
Sposób przygotowania
- Dobrze schłodzone mleczko kokosowe przełóż do miksera, dodaj sok z limonki. Zmiksuj tak, aby masa się napowietrzyła i zgęstniała.
- Do foremek na lody przelej masę kokosową i dopełnij musem z marakui.
- Powtykaj patyczki i włóż do zamrażalnika na minimum 3 h.