OSTRYgowy kurczak z pak choi

Co dobrego można przyrządzić z naszych produktów? Są tysiące możliwości! Dziś przedstawiamy kolejną z nich – oto OSTRYgowy kurczak z kapustą pak choi. Brzmi skomplikowanie? Nie szkodzi – nasze przepisy są zawsze prosto rozpisane i poradzi sobie z nimi nawet osoba początkująca. Łapcie przepis na to pyszne danie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj al dente. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i pokrój w cienkie plastry.
  2. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ostrygowy i Sambal.
  3.  Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż na złoto kurczaka. Dodaj, paprykę, grzyby i smaż przez 3 min.
  4. Dodaj makaron, kapustę i kiełki. Wlej sos i całość podsmażaj na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż składniki pokryją się dokładnie sosem.
  5. Przełóż na talerz i udekoruj dymką.

TIP: W wersji łagodniejszej sos ostrygowy zastąp sosem Hoisin.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI