Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami
Pudding z dodatkiem mleczka kokosowego, niebieskiej spiruliny, nasion chia i pulpy mango nie tylko wygląda fantazyjnie, ale ma również wiele wartości odżywczych dla Twojego organizmu. Przepis idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie lub lunch. Smacznego!
Liczba porcji: 2
Czas: 5min.+2h
Ostrość:
Składniki
- 200 ml mleczka kokosowego 5-7%
- 200 ml pulpy mango
- 4 łyżki nasion chia
- 1 łyżka niebieskiej spiruliny w proszku
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka agawy lub syropu klonowego
- mięta, truskawki i jagody do przybrania
Sposób przygotowania
- Przygotuj 2 miseczki. Do pierwszej wlej 200 ml mleczka kokosowego, 2 łyżki nasion chia, agawę, ekstrat waniliowy i spirulinę. Do drugiej miski wlej pulpę mango i 2 łyżki nasion chia. Zawartość każdej miseczki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2-3h.
- Gotowy pudding wlej do wysokich szklanek. Najpierw warstwę żółtą, potem niebieską.
- Deser udekoruj jagodami, truskawkami i miętą.