Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami słomkowymi

Żurek czy barszcz biały – przed tym wyborem staje wiele osób, które zajmują się przygotowaniem świątecznych potraw. Jednak przepis na sycący żurek z grzybami słomkowymi i mleczkiem kokosowym rozwiąże wszystkie wielkanocne dylematy. Kiedy raz go spróbujesz, już zawsze będzie gościł na Twoim stole.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj bulion warzywny. Przelej go do garnka, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Dodaj również mleczko kokosowe i grzyby słomkowe. Gotuj na wolnym ogniu przez 30 min.
  2. Wywar dopraw do smaku sosem sojowym, pastą wasabi oraz świeżo mielonym pieprzem, majerankiem i solą Kala Namak. Doprowadź do wrzenia.
  3. Przygotowany żurek podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos sojowy grzybowy 150 ml House of Asia

Sos sojowy grzybowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI