Jajka faszerowane Wasabi
Zaskocz swoich bliskich na Święta Wielkanocne oryginalnym przepisem na faszerowane jajka pastą wasabi, która doda orientalnego koloru i ostrego smaku!
Liczba porcji: 4
Czas: 15 minut
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
• 1 płaska łyżka pasty wasabi
• szczypta czarnego sezamu
• 6 jajek
• 4 łyżeczki majonezu
• szczypta soli
do dekoracji:
• liście Nori
Sposób przygotowania
- Jajka gotujemy na twardo.
- Ugotowane jajka wyjmujemy z garnuszka i zalewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
- Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez i wasabi.
- Białka układamy na talerzu i faszerujemy je mieszanką z wasabi.
- Gotowe jajka posypujemy czarnym sezamem i dodajemy liście Nori do dekoracji.