Kuchnia fusion

Jajka faszerowane wasabi

Jajka faszerowane z pastą wasabi House of Asia

Zaskocz swoich bliskich na Święta Wielkanocne oryginalnym przepisem na faszerowane jajka pastą wasabi, która doda orientalnego koloru i ostrego smaku!

 

Liczba porcji:

4

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

• 1 płaska łyżka pasty wasabi
• szczypta czarnego sezamu
• 6 jajek
• 4 łyżeczki majonezu
• szczypta soli

do dekoracji:
liście Nori

 

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Ugotowane jajka wyjmujemy z garnuszka i zalewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
  3. Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez i wasabi.
  4. Białka układamy na talerzu i faszerujemy je mieszanką z wasabi.
  5. Gotowe jajka posypujemy czarnym sezamem i dodajemy liście Nori do dekoracji.
Wróć do poprzedniej strony