Jajka faszerowane Wasabi

Zaskocz swoich bliskich na Święta Wielkanocne oryginalnym przepisem na faszerowane jajka pastą wasabi, która doda orientalnego koloru i ostrego smaku!

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 minut

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

• 1 płaska łyżka pasty wasabi
• szczypta czarnego sezamu
• 6 jajek
• 4 łyżeczki majonezu
• szczypta soli

do dekoracji:
liście Nori

 

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Ugotowane jajka wyjmujemy z garnuszka i zalewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
  3. Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez i wasabi.
  4. Białka układamy na talerzu i faszerujemy je mieszanką z wasabi.
  5. Gotowe jajka posypujemy czarnym sezamem i dodajemy liście Nori do dekoracji.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI