Kokosowy pudding z tapioki i musem truskawkowym

My już wiemy jak osłodzić Dzień dziecka! Przygotowaliśmy prosty przepis na słodki, orzeźwiający deser ze mleczkiem kokosowym i owocami. Bąbelki tapioki sprawią, że ten dzień będzie wystrzałowy!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 mn. 2-3h chłodzenia

Ostrość:

Składniki

Do podania:

  • listki świeżej mięty

Sposób przygotowania

  1. W garnuszku zagotuj mleczko kokosowe. Następnie dodaj kulki tapioki i gotuj wszystko na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez około 20 min, dokładnie mieszając. Pudding pozostaw do ostygnięcia.
  2. Umyte truskawki dokładnie zblenduj.
  3. Pudding przelewaj do wysokich szklanek naprzemiennie z musem truskawkowym. Odstaw do lodówki na około 2-3h.
  4. Gotowy pudding podawaj ze świeżymi truskawkami, wiórkami kokosowymi i miętą.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI