Kokosowy pudding z tapioki i musem truskawkowym
My już wiemy jak osłodzić Dzień dziecka! Przygotowaliśmy prosty przepis na słodki, orzeźwiający deser ze mleczkiem kokosowym i owocami. Bąbelki tapioki sprawią, że ten dzień będzie wystrzałowy!
Liczba porcji: 4
Czas: 30 mn. 2-3h chłodzenia
Ostrość:
Składniki
- 400ml mleczka kokosowego 5-7% BIO
- 100g perły tapioki
- 200g świeżych truskawek
- 2 łyżki wiórek kokosowych
Do podania:
- listki świeżej mięty
Sposób przygotowania
- W garnuszku zagotuj mleczko kokosowe. Następnie dodaj kulki tapioki i gotuj wszystko na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez około 20 min, dokładnie mieszając. Pudding pozostaw do ostygnięcia.
- Umyte truskawki dokładnie zblenduj.
- Pudding przelewaj do wysokich szklanek naprzemiennie z musem truskawkowym. Odstaw do lodówki na około 2-3h.
- Gotowy pudding podawaj ze świeżymi truskawkami, wiórkami kokosowymi i miętą.