Makaron po tajsku z krewetkami Czarna Wisienka
Nietuzinkowy obiad w 15 minut? Dobrze trafiłeś! Zerknij jak łatwo i szybko przygotować wyśmienite danie z krewetkami i curry. Propozycja podania pochodzi od Czarna Wisienka.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min.
Ostrość:
Składniki
- ½ opakowania makaronu ryżowego 7mm
- 1 łyżeczka pasty zielonej curry Kanokwan
- 200 ml mleczka kokosowego 16-18 % BIO Kara
- 8 obranych i oczyszczonych krewetek (16×20)
- 2 łyżeczki oleju
- 1 średnia marchewka pokrojona w słupki
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę
Opcjonalnie:
- Szczypior
- Orzechy nerkowca
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wymieszaj pastę curry z mleczkiem kokosowym.
- Rozgrzej wok i podsmaż warzywa przez 2-3 minuty, następnie dodaj krewetki i smaż kolejną minutę. Dodaj makaron i całość wymieszaj z mleczkiem kokosowym i curry.
TIP: Aby wzbogacić smak dania, opcjonalnie dodaj dymkę i orzechy nerkowca.