Czerwone curry z dynią

Macie ochotę na rozgrzewające danie, ale nie chce Wam się stać przy „garach”? Mamy dla Was przepis idealny – rozgrzewające curry z dynią, które z robicie z 7 składników w 45 minut. Propozycja podania pochodzi od Fly me to the spoon.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 45 min.

Ostrość:

Składniki

Opcjonalnie:

  • ½ szklanki tajskiej bazylii

Sposób przygotowania

  1. Na patelni podsmaż pastę curry przez 2 minuty. Dodaj mleczko kokosowe i dokładnie wymieszaj. Przełóż do garnka.
  2. Na patelnię wlej ponownie olej, dodaj pokrojoną dynię, cebulę, czosnek i smaż kolejne 5 minut. Przełóż do garnka z mleczkiem kokosowym i curry. Dopraw do smaku sosem rybnym.
  3. Gotowe danie podawaj ze świeżą bazylią.

TIP: Do zupy możesz również wykorzystać inne warzywa, takie jak bataty, marchewka, korzeń selera lub pietruszki czy topinambur – będą równie smaczne.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI