Grillowana kaczka po pekińsku Smyk w Kuchni

Macie ochotę na kulinarną podróż do Chin? Razem z Karoliną Smyk w Kuchni zapraszamy Was do Pekinu na przepyszną grillowaną kaczkę z dodatkiem bestselerowego makaronu chow mein? Przyznajcie, że naprawdę brzmi pysznie! Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Karolina – Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w sosie do kaczki i grilluj, tak aby środek pozostał różowy.
  2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Marchewkę potnij w tagliatelle.
  4. Pozostałe warzywa posiekaj i usmaż z sosem na patelni.
  5. Dodaj ugotowany makaron i pozostałe składniki.
  6. Na wierzch ułóż pokrojone w plastry filety z kaczki, posyp dymką, sezamem i świeżymi listkami kolendry.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI