Chrupiące krewetki w panierce panko z sosem Hoisin Jakjalubiejesc

Odkryjcie sekret na chrupiące krewetki od Moniki Jakjalubiejesc. Za chrupkość krewetek odpowiada nasza panierka, a za jeszcze bardziej wykwinty smak nasz sos hoisin. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu Kliknij tutaj>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.6 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

  • 1 szklanka panierki panko
  • do podania sos Hoisin 
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • 15-20 szt krewetek np. vannamei (najlepiej oczyszczonych)
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki chilli w proszku
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • Świeża natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
  • Głęboki tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Krewetki oczyść. Umieść je w miseczce i dodaj przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, chilli, sok z cytryny. Zostaw na minimum kilkanaście minut (im więcej tym lepiej).
  2. Kolejno panieruj w mące, roztrzepanym jajku oraz panierce panko wymieszanej z kokosem i sezamem.
  3. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej głębokim) odsącz na papierowym ręczniku. Posyp zieleniną. Podawaj z sosem hoisin.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI