Wrapy z kaczką i makaronem Chow Mein pszenno-gryczanym Smykwkuchni
Jeszcze takich wrapów nie widzieliście! Karolina Smykwkuchni zdradza sekret na proste, ale wyjątkowe w smaku i wyglądzie wrapy. Kaczka zamarynowana w mieszance z sosu do kaczki, sosu sojowego i rybnego w połączeniu z naszym najnowszym pszenno-grycznym makaronem ma nieziemski smak! Przekonajcie się sami
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min.
Ostrość:
łagodne
Składniki
- 1 opakowanie makaronu Chow Mein pszenno-gryczanego
- 4 wrapy pełnoziarniste
- 2 podudzia z kaczki pekin
- olej rzepakowy
- 1 marchewka
- dymka wedle uznania
- chilli wedle uznania
- sezam wedle uznania
- pasta chilli
Marynata do mięsa:
- 2 – 3 łyżki sosu do kaczki po pekińsku
- 1 łyżka pasty chilli, imbir, czosnek
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu rybnego
- sok z 1/2 limonki
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 posiekany ząbek czosnku
Sposób przygotowania
- Mięso oddziel od kości, potnij na małe kawałki i zamarynuj. Smaż na oleju w woku, kiedy mięso będzie gotowe, możesz dodać dymkę lub kolendrę wedle uznania i preferencji.
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
- Na patelnię dodaj 2 łyżki oleju, sezam, całość podpraż, dodaj makaron i pociętą w tagliatelle marchewkę. Całość smaż na wysokim ogniu.
- Dopraw sosem sojowym i chilli lub dymką/kolendrą/natką.
- Wrapy posmaruj pastą chilli, dodaj gorący z patelni makaron, kaczkę, posyp dymką i zroluj wrapy.
TIP: Jeśli masz ochotę, możesz również wrapy ugrillować lub podsmażyć na patelni.