Ekspresowa Tikka Masala z tofu Jakjalubiejesc

Stwórz razem z nami i Jajalubiejesc danie w 20 minut w zaledwie 5 krokach. Dzięki naszej indyjskiej paście Tikka Masala danie będzie ekspresowe, aromatyczne, autentyczne i przepyszne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu i oczarujcie swoich gości.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 31

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 20 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

·       1 Pasta Tikka Masala House of Asia

·       ½ puszki Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia

·       1/2 cebuli posiekanej

·       1 kostka naturalnego tofu pokrojonego w kostkę

·       2 łyżki oliwy z oliwek

·       1/2 łyżeczki wędzonej papryki

·       1/2 łyżeczki kurkumy 

·       Sól, pieprz 

·       1 puszka krojonych pomidorów 

·       Świeża kolendra lub natka pietruszki na wierzch 

·       Dodatki: chlebki Naan lub ugotowany ryż

Sposób przygotowania

1.       Tofu wymieszaj z oliwą i przyprawami, odstaw na kilka minut.

2.       Po zamarynowaniu przełóż je na rozgrzaną patelnię wraz z cebulą i przesmaż kilka minut.

3.       Po tym czasie dołóż puszkę pomidorów, pastę z przyprawami oraz wstrząśnięte mleczko kokosowe.

4.       Całość wymieszaj i duś około 10 minut.

5.       Gotowe danie podaj z ulubionymi dodatkami, a wierzch posyp zieleniną.  

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI