Świąteczny piernik dla spóźnialskich Mientablog

Szukacie, szybkiego, pysznego, ale zarazem reprezentacyjnego ciasta na świąteczny stół? Dobrze trafiliście! Mientablog przychodzi z przepisem na idealny, wilgotny piernik, który wykonacie tylko w 4 krokach i to w 10 minut!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 51

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 9

Czas: 10 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

130 ml Mleczka kokosowego 17-19% House of Asia

200 g mąki orkiszowej jasnej

2 łyżki ciemnego kakao

1 łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody

skórka starta z całej pomarańczy 

30 g cukru trzcinowego

30 g płynnego miodu

100 ml oleju rzepakowego

2 jajka 

Dodatkowo:

Mleczko kokosowe skondensowane 200 ml QF Quality Food 

Świeża żurawina do ozdoby

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

2. Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki, a następnie dodaj do nich mokre. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy do pieczenia np. na babkę.

3. Piecze 35 minut (do suchego patyczka).

4. Upieczone ciasto wystudź, polej mleczkiem skondensowanym i ozdób żurawiną.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 17-19% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 17-19% 400 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI