Vege kaczka po pekińsku

Z pewnością znacie przepis na kaczkę po pekińsku, ale czy próbowaliście go w wersji vege? Martyna Chomacka specjalnie dla nas przygotowała vege kaczkę przy użyciu szarpanego jackfruita QF z dodatkiem aromatycznego sosu, chrupiącymi pędami bambusa i sałatką z gniecionego ogórka. Prawda, że imponujące połączenie? Przygotujcie przepis w domu i przekonajcie się sami. Zobaczcie instrukcję video Kliknij tutaj>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 5

Czas: 40 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Szalotkę i 4 ząbki czosnku posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Po kilku minutach dodaj odsączony chlebowiec i podsmaż do momentu, aby jego krawędzie odrobinę się przypaliły, a cały pozostały płyn wyparował. Gdy to się stanie, dodaj odsączone pędy bambusa.
  2. W międzyczasie zrób sos. Połącz ze sobą 5-6 łyżek sosu do kaczki po pekińsku, 2 łyżki sosu rybnego i 2 łyżki octu ryżowego. Taką miksturą zalej jackfruita i duś 1-2 minuty. Odstaw.
  3. Ogórka zmiażdż tłuczkiem, a następnie pokrój w nieregularne plastry. Dodaj do niego posiekany czosnek, chilli w płatkach i tarty imbir. Zalej je 3 łyżkami gorącego oleju. Następnie dodaj 2 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki octu ryżowego. Całość wymieszaj.
  4. Pora pokrój w cienkie paseczki i smaż, aż będzie złoty na gorącym oleju. Następnie odsącz na ręcznikach papierowych.
  5. Chałkę pokrój i obsmaż na maśle z obu stron. Gotową posmaruj odrobiną majonezu. Na niej ułóż ogromną porcję Jackfruita, sałatkę z ogórka i chrupiący chrust. Całość zamknij kolejną kromką chałki.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI